Evenement

Training faciliteren van groepen voor professionals

Dagen
2
Datum
6/09
-
16/09
Prijs
€ 950

In heel wat organisaties worden workshops opgezet bv. in het kader van verandering, verbetering, besluitvorming, preventie, consulteren van stakeholders, participatieve trajecten, … Deze workshops worden meer en meer begeleid door interne professionals.

In deze blended training leer je hoe je groepsdynamiek en weerstand kan reguleren met het oog op een vlot en constructief groepsproces. En welke methodieken je kan inzetten om tot creatieve en gedragen resultaten te komen.

Doelgroep

Interne facilitatoren/procesbegeleiders, change managers, projectleiders, HR business partners, interne consultants, …

Programma-inhoud

De deelnemers krijgen een stevig onderbouwd kader over wat procesbegeleiding precies inhoudt, welke rollen een facilitator opneemt, en hoe hij kan omgaan met groepsdynamiek (interacties, weerstand, moeilijk gedrag,…). Daarnaast gaan we vooral praktisch aan de slag met oefeningen en eigen cases van de deelnemers. Op die manier leren deelnemers heel wat facilitatietools en -methodieken kennen en krijgen ze inzicht in hun eigen stijl als facilitator/procesbegeleider.

We besteden zowel aandacht aan live, online als hybride faciliteren / modereren.

Methodiek

De training is opgevat als een blended leertraject. Het digitale luik omvat diverse digitale leertools (lectuur, weblinks, filmpjes, zelfreflectie, uitwisseling, ...). Tijdens de live training gaan we interactief aan de slag met thema's als groepsdynamiek, omgaan met weerstand, facilitatiemethodieken en -tools.

In het leertraject is veel ruimte voor zelfreflectie en ervaringsuitwisseling, individuele feedback en creatieve oefeningen met vertaling naar concrete acties.

Praktisch

De live training gaat door van 9u tot 16u30u te Gent (tenzij de omstandigheden vragen om een online aanpak). Hier gaan we concreet aan de slag met facilitatiefragmenten, methodieken en tools.

De totaalprijs voor het blended leertraject bedraagt 950 euro (excl. BTW). Een tweede (en meer) deelnemer(s) van dezelfde organisatie betaalt slechts 650 euro.

Deze prijs omvat:

- twee interactieve online trainingen
- twee inhoudelijke PPT's met live video
- uitgebreide syllabus faciliteren van groepen
- een mix van digitale leertools (filmpjes, weblinks, checklists)
- een jaar gratis toegang tot de website facilitatietools.be met bijbehorende app.
- catering

Info en inschrijving: mailen naar [email protected] of bellen naar Johan Snellinckx – INTENSIO (gsm 0486 28 99 54).

Dag 1 - 6 sep. 2022
09:00 - 16:30
Dag 2 - 16 sep. 2022
09:00 - 16:30